latest gadgets SentiV
SentiV este un robot creat de francezi care poate analiza culturile agricole non-stop; Iata cum functioneaza

In viitorul apropiat se vrea ca agricultura sa devina complet robotizata si automatizata. E clar ca nimeni nu poate nega avantajele tehnologiei moderne in acest domeniu de activitate. Dupa ce v-am povestit despre ferma din Australia complet automatizata, aflam prin intermediul Agronet.ro ca francezii au reusit sa creeze un robot care poate monitoriza culturile agricole 24 din 24. El se numeste SentiV si avem toate detaliile despre acesta mai jos.

Din punct de vedere al aspectului, SentiV are parte de un design atipic. E practic construit dintr-un cilindru conectat la doua spite ce patruleaza autonom culturile, culegand date vitale despre acestea. Robotul este gandit pentru optimizarea fenotiparii pe parcelele experimentale, in incercarea de a imbunatati practicile fermierilor. El este mereu in contact cu solul si fotografiaza si filmeaza non-stop plantele de pe camp.

Toate informatiile sunt alipite apoi hartilor de variabilitate, iar fermierii pot gestiona mai bine daunatorii si bolile culturii. Iata ce date poate colecta SentiV:

  • nutrienti
  • hidratare
  • buruieni, boli, daunatori
  • etape fenologice pentru monitorizarea culturilor
  • optimizarea fenotiparii

Robotul este destul de usor, cantarind doar 15 kilograme. El are o autonomie de 10 ore cu o singura alimentare, iar primele teste se realizeaza pe culturi de porumb si floarea-soarelui. Prin intermediul unui algoritm de recunoastere a imaginilor, SentiV poate identifica plantele destul de precis. Robotul patruleaza pana la 20 de hectare pe zi, are senzor de imagine multispectral, iar pe viitor ar urma sa primeasca si alti senzori.